Nyheder og artikler

Derfor arbejder svenske seniorer længere end danske - 12. maj 2021

SeniorArbejdsliv udgiver sit andet policy brief.

Læs mere på AAU.dk


Går fremtidens ledige fra kontor til kantine? - 17. marts 2021

SeniorArbejdsliv udgiver sin første policy brief.

Læs mere på AAU.dk


Temanyhedsbrev om seniorer - et langt og bæredygtig arbejdsliv 3. juli 2020

Færre belastninger, god trivsel, fleksible arbejdstider og mere fritid kan få seniorerne til at tage et par år mere på arbejdsmarkedet. Og ledige seniorer er villige til at skifte jobområde for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Læs temanyhedsbrevet på nfa.dk


Tema Seniorarbejdsliv - Magasinet Arbejdsmiljø nr. 5 2020

Medarbejdere med fysisk hårdt arbejde må forlade arbejdsmarkedet før tid på grund af helbredet, mens dem med stillesiddende arbejde kan lokkes til at blive med fleksibilitet og fritid. Temaet handler om SeniorArbejdsLiv, der netop er udkommet som bog. Samt hvordan man kan skabe en god seniorpolitik.

Læs mere på mitarbejdsmiljo.dk


Temanyhedsbrev - et godt arbejdsmiljø kan være med til at fastholde seniorer 25 april 2019

De seneste år er der gennemført en række reformer, der skal få danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet. Men der kan være store forskelle på, hvem der kan holde til det, og her spiller arbejdsmiljøet en vigtig rolle.

Læs temanyhedsbrevet på nfa.dk


Ingen enkle svar på at være seniormedarbejder

Manglende kendskab til arbejdspladsens seniorpolitik og uklarheder om indholdet er to af de ting, der kan medvirke til en beslutning om at forlade arbejdsmarkedet. Det viser ny forskning, der peger på en række senior-dilemmaer.

Læs artiklen på mitarbejdsmiljo.dk


Temanyhedsbrev om seniorer på arbejdsmarkedet 19. april 2018: ‘Trygfonden igangsætter storstilet initiativ om seniorers arbejdsliv’

Projektet SeniorArbejdsLiv, som er støttet af Trygfonden, kaster lys over hvilke faktorer, der er med til at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet, og hvilke faktorer, der er med til at skubbe seniorer ud af arbejdsmarkedet….

Se hele artiklen og de øvrige artikler om seniorer i temanyhedsbrevet