Arrangementer

Oplæg for Seniorpartnerskabet

Professor Lars L. Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har holdt oplæg for Seniorpartnerskabet. Partnerskabet er skabt af KL og Forhandlingsfællesskabet - det består af 43 kommuner og skal udvikle og inspirere den kommunale seniorindsats.

Med udgangspunkt i viden fra SeniorArbejdsLiv svarede han på spørgsmålet: Hvorfor er der nogle medarbejdere, som forlader arbejdsmarkedet, når de er 61, mens andre arbejder videre til over folkepensionsalderen?

Læs mere og hør hele oplægget her.


PFA Seniorforum 2022 - 23. oktober 2022

Lars L. Andersen deltager i paneldebat på PFA Seniorforum 2022. Arrangementet afholdes søndag d. 23. oktober 2022 kl. 10:00 - 18:00 i Bella Center Copenhagen.


Konference om mangel på arbejdskraft - 24. maj 2022

SeniorArbejdsLiv har i samarbejde med Cabi arrangeret en online konference, der finder sted d. 24/05 2022 kl. 8.30 - 11.00. Konferencens tema er: Mangel på arbejdskraft – om fastholdelse og tiltrækning af seniormedarbejdere. Læse mere om konferencen.


Arbejdsmiljøkonferencen 11-12. november 2019

På Danmarks største konference for arbejdsmiljøprofessionelle afholdte SeniorArbejdsLiv to workshop:


Gå-hjem-møde 11. november 2019: Der er brug for de erfarne på arbejdsmarkedet: Fastholder din virksomhed seniorerne?

Hvordan bidrager vi samlet set til, at flere seniorer får mulighed for at forblive længere på arbejdsmarkedet på en værdig måde. Med afsæt i forskningsbaseret viden og gode eksempler fra CABI, NFA, PFA og ARRIVA, som kan inspirere til handling i egen virksomhed.

Se præsentation fra mødet


Folkemøde Bornholm 15. juni 2019: 70 år og stadig i job – kan og vil du?

Mindre fysisk og psykisk hårdt arbejde, fleksible arbejdstider, spændende opgaver, selvbestemmelse, gode kolleger, anerkendelse og seniorfridage. Hvad betyder noget for, om seniorerne kan og vil blive lidt længere på arbejdsmarkedet? Debat med afsæt i, hvad seniorerne selv og arbejdsgiverne siger i SeniorArbejdsLiv.

Se nærmere beskrivelse (klik på lørdag den 15. juni og scroll ned)


Gå-hjem-møde om SeniorArbejdsLiv 27. marts 2019

På gå-hjem-mødet præsenterede forskerne resultater fra SeniorArbejdsLiv – bl.a. nyt om, hvad virksomhederne gør for at fastholde seniorer, hvad seniorerne efterspørger, og hvilke dilemmaer der kan være i seniorordninger. Og de fremmødte var med til at drøfte, hvordan vi sikrer alle de bedste muligheder for at trives ved at blive længere i job.

Hvad kan få seniorerne til at blive lidt længere – hvad siger de selv? Ved professor Lars L. Andersen.
Se præsentationen

Hvad kan få seniorerne til at blive lidt længere – hvad siger arbejdsgiverne? Ved professor Per H. Jensen, Aalborg Universitet.
Se præsentationen

Hvordan får man en seniorpolitik til at gøre en forskel i praksis? Ved Karen Albertsen, ph.d., forsker, TeamArbejdsliv.
Se præsentationen


Seniorcafé på folkemødet 2018

På folkemødet 2018 inviterede SeniorArbejdsLiv til debat om seniorarbejdslivet under overskriften ‘Bliv! Eller bliv skubbet ud – vi vil så gerne have, at I bliver lidt længere! Hvad får jer til at blive? Hvad skubber jer ud?’ I debatten kunne de fremmødte diskutere med:

  • Andreas Holtermann, Professor, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
  • Anders Hede, Forskningschef, TrygFonden

Ændre dit samtykke til brug af cookies